Frankfurter Buchmesse van start
Kort nieuws

Achtergrond - 9 oktober 2007

(9 oktober 2007) Vanavond opent ’s werelds grootste boekenbeurs zijn deuren: de Frankfurter Buchmesse. Met 7300 exploitanten en een verwacht bezoekersaantal van meer dan 300 duizend lijkt de beurs ook dit jaar weer alle records te breken.

De Buchmesse duurt vijf dagen. De eerste drie dagen van het boekenfestijn zijn traditioneel gereserveerd voor uitgevers, boekhandelaren, agenten en andere vakmensen uit de literaire wereld. Op zaterdag en zondag is het lezerspubliek aan de beurt. Acte de présence geven dit jaar onder andere Günter Grass, de Italiaanse schrijver Umberto Eco en Joschka Fischer, van wiens hand deze week een autobiografie verschijnt.

De Frankfurter Buchmesse stelt ieder jaar één thema centraal. Dit jaar is dat de Catalaanse literatuur. In 1993 was de Buchmesse nog gewijd aan de Nederlandse literatuur. Voorafgaand aan de beurs wordt iedere editie de Friedenspreis des Deutschen Buchhandels uitgereikt, een prestigieuze internationale onderscheiding voor mensen die hebben bijgedragen aan de vredesgedachte. Eerdere laureaten waren onder andere Václav Havel, George F. Kennan en Orhan Pamuk. Dit jaar ging de eer naar de Israëlische historicus Saul Friedländer. De Deutsche Buchpreis, de prijs voor de beste Duitstalige roman, gaat dit jaar naar de Berlijnse schrijfster Julia Franck voor haar roman 'Die Mittagsfrau'.

FAZ.NET
Risse, Küsse, Bisse

Tagesspiegel
Man liest deutsch

Handelsblatt
Über 7 000 Aussteller präsentieren sich auf der Buchmesse

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger