Europa’s beste wegrestaurants zijn Duits
Nieuws

Achtergrond - 10 juli 2007

(10 juli 2007) Bij een onderzoek naar wegrestaurants in 12 landen zijn de Duitse wegrestaurants als beste uit de bus gekomen. Dat zegt althans de Duitse autoclub ADAC. De Duitse wegrestaurants zijn schoon en het eten is uitstekend.

De Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC), de Duitse ANWB, testte steekproefsgewijs 65 wegrestaurants in Europa. De resultaten waren aanmerkelijk beter dan in 2006. De allerbeste beoordeling was voor het Duitse wegrestaurant Medenbach Ost aan de A3 bij Wiesbaden. Dit wegrestaurant werd als enige becijferd met “zeer goed”. Ook de nummers twee, vier, vijf en zes van de test kwamen uit Duitsland.

De Duitse Raststätten scoorden vooral goed op sanitaire voorzieningen, klantvriendelijkheid en culinaire kwaliteit. Medenbach Ost werd door de ADAC geprezen om de gezinsvriendelijkheid van het wegrestaurant aan de A3 tussen Frankfurt en Keulen en de voortreffelijke staat van de sanitaire voorzieningen. Ook over de kwaliteit van het eten waren de onderzoekers zeer te spreken. Enig minpuntje was het ontbreken van zebrapaden op de parkeerplaats, maar daarvoor is de gemeente verantwoordelijk, niet het wegrestaurant.

Minder sterk kwamen de Duitse Autohöfe naar voren. Een Autohof ligt in tegenstelling tot een Raststätte niet direct aan de snelweg, maar maximaal één kilometer van een afslag verwijderd. Vijf van de zeven getestte Autohöfe werden beoordeeld met “voldoende”, een met “goed” en een met “matig”. Vooral de gezinsvriendelijkheid en de parkeervoorzieningen van de Autohöfe lieten te wensen over.

Nederland eindigde net als Denemarken, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië in de grijze middenmoot. Wegrestaurant Veenendaal aan de A 12 werd becijferd met “goed”, wegrestaurant De Poppe aan de A 1 met “voldoende” en De Liempdse Barrière aan de A 2 tenslotte met “matig”. Het minst goed deden de Nederlandse wegrestaurants het op gezinsvriendelijkheid: een “zeer matig” voor alledrie de restaurants. Over de culinaire kwaliteiten van de Nederlandse wegrestaurants waren de onderzoekers daarentegen overwegend positief.

Het slechtst scoorden wegrestaurants in Italië. Van de zeven getestte Italiaanse wegrestaurants waren er vier “matig” en slechts twee “voldoende”. Negatieve uitschieter was het Italiaanse Ventimiglia Autoporto Nord, aan de A10 tussen Genua en de Franse grens. “De misstanden daar zijn ongelooflijk, automobilisten kunnen het gerust links laten liggen”, aldus ADAC-vicepresident Max Stich. De toiletten zijn erbarmelijk onderhouden en het restaurant beschikt niet over een babycommode. Tot overmaat van ramp bevindt het toilet voor gehandicapten zich in de kelder, maar is er geen lift naar de kelder.

Het onderzoek naar de kwaliteit van wegrestaurants wordt door ADAC sinds 1999 ieder jaar uitgevoerd. Het onderzoek maakt deel uit van EuroTest, een internationaal testprogramma waarbij 16 autoclubs in 15 landen zijn aangesloten.

Meer weten? Zie hier voor het complete onderzoek.

FAZ.NET
ADAC-Test Raststätten: Hygiene hui, Familie pfui

Spiegel Online
Doppelsieg für deutsche Raststätten

Die Welt
ADAC-Test: Europas übelste Raststätte liegt im Süden

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger