Seehofer steeds verder onder vuur
Nieuws

Achtergrond - 5 juni 2007

(5 juni 2007) Minister van Landbouw Horst Seehofer ziet zijn kansen op het partijvoorzitterschap van de CSU steeds verder slinken. Nieuwe controversiële uitspraken kwamen hem op een openlijke berisping van partijleider Edmund Stoiber te staan.

Seehofer had in een interview met tijdschrift Bunte verklaard Stoibers favoriet te zijn om de huidige CSU-leider op te volgen als partijvoorzitter. “Mijn strijdlust is onbegrensd en ook Edmund Stoiber heeft zich, in tegenspraak met andere beweringen, duidelijk voor mij uitgesproken.” Stoiber wees Seehofers uitspraak echter resoluut van de hand. De scheidende partijvoorzitter en minister-president van Beieren benadrukte volstrekt neutraal te zijn in de tweestrijd tussen Seehofer en de Beierse minister van Economie Huber om het CSU-voorzitterschap. Stoiber zal zich “noch door de een, noch door de ander laten inpalmen”, aldus een woordvoerder van de CSU.

Stoibers publieke terechtwijzing betekent het zoveelste gezichtsverlies voor Seehofer in korte tijd. Enkele weken geleden nog baarde Seehofer opzien met zijn bewering dat hij over gevoelige informatie over het privéleven van zijn politieke concurrenten beschikte. “Ik ben goed geïnformeerd. Ik weet veel. Ik heb veel materiaal” zei Seehofer in een interview met het tijdschrift Stern. Een van de concurrenten over wie Seehofer naar eigen zeggen belastend materiaal beschikt, is degene die enkele maanden geleden Seehofers buitenechtelijke affaire naar de pers lekte. “Ik weet wie het is geweest en ik heb ervoor gezorgd dat hij ook weet, dat ik het weet”, aldus Seehofer.

De uitlatingen brachten een golf van verontwaardiging teweeg binnen de CSU. Seehofer probeerde de zaak te sussen door te stellen dat hij zijn uitlatingen geenszins als dreigement aan zijn politieke vijanden had bedoeld, maar het kwaad was al geschied.

Tot overmaat van ramp staat voor deze maand bovendien de geboorte van het kind uit de genoemde buitenechtelijke affaire van Seehofer op het programma. Moeder van het kind is de Berlijnse Anette F., een medewerkster van de Bondsdag.

FAZ.NET
Seehofer: Stoiber unterstützt mich

Die Welt
Seehofer glaubt Stoiber hinter sich - oder nicht?

Stern
Seehofer sammelt Sex-Material über Parteifreunde

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger