Duitslandweb logo Duitslandweb

Volkswagen dreigen ook hoge boetes in Australië

Kort nieuws - 1 oktober 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Volkswagen dreigen vanwege het dieselschandaal niet alleen hoge boetes in de VS maar ook in Australië. Er wordt gesproken van 692.000 euro per gemanipuleerd voertuig. Dat zou neerkomen op een totaalbedrag van 34,6 miljard euro. In de VS zou VW een boete van 18 miljard dollar (16,1 miljard euro) opgelegd kunnen krijgen. Daarnaast kunnen er civielrechtelijke procedures tegen Volkswagen worden gestart. Tot nu toe heeft het bedrijf 6,5 miljard dollar apart gelegd voor eventuele boetes. Inmiddels is ook Frankrijk een onderzoek naar Volkswagen gestart. Het strafrechtelijk onderzoek tegen voormalig VW-topman Winterkorn, dat eerder deze week werd aangekondigd, gaat toch niet door. Er is wel een strafzaak maar niet tegen hem persoonlijk. Lees meer bij n-tv over de boetes en over Winterkorn

Tags: Volkswagen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger