Duitslandweb logo Duitslandweb

Von der Leyen wil leger vaker in Duitsland kunnen inzetten

Kort nieuws - 13 april 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse leger mag slechts bij uitzondering in het binnenland worden ingezet, bijvoorbeeld bij natuurrampen en ernstige ongelukken. In principe is in Duitsland de politie verantwoordelijk voor de binnenlandse veiligheid. Minister Von der Leyen (CDU) van Defensie wil nu meer mogelijkheden om de Bundeswehr in Duitsland in te zetten, bijvoorbeeld bij terreurdreiging, meldt de Süddeutsche Zeitung. Dat blijkt volgens de krant uit het ontwerp van een nieuw zogenoemd witboek waarin de Duitse regering haar veiligheidsbeleid definieert. Om het leger vaker in Duitsland in te kunnen zetten, is een grondwetswijziging nodig, Al vaker hebben CDU-politici daarvoor gepleit. Het leger zou bijvoorbeeld ook ingezet kunnen worden om te helpen bij de vluchtelingencrisis, vinden zij. De SPD is daar tegen en wil niet aan een grondwetswijziging meewerken. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger