Duitslandweb logo Duitslandweb

SPD verdeeld: wie moet kanselierskandidaat worden?

Kort nieuws - 17 mei 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

SPD-voorzitter Gabriel wil concurrentie en een strijd om het lijsttrekkerschap voor de Bondsdagverkiezingen volgend jaar. Als partijvoorzitter is hij logischerwijs de kanselierskandidaat, maar Gabriel heeft partijgenoten opgeroepen zich ook kandidaat te stellen. Een deel van zijn partij is het daarmee eens: Gabriel laat zo zien dat het hem om de inhoud gaat en niet om de functie. Anderen, zoals de burgemeester van Hamburg Scholz die als mogelijke kandidaat genoemd wordt, zijn tegen een stemming over het lijsttrekkerschap. Eerder gingen geruchten dat Gabriel zijn functie neer zou leggen en Scholz hem zou opvolgen. Beiden ontkennen dat. Gabriel is geen populaire politicus en de SPD staat er in de peilingen niet goed voor, de partij schommelt rond de 20 procent van de stemmen. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger