Duitslandweb logo Duitslandweb

Interview Gabriel: SPD beslist pas voorjaar 2017 wie lijsttrekker wordt

Kort nieuws - 8 augustus 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De SPD beslist pas in het voorjaar van 2017 wie namens de partij lijsttrekker wordt voor de Bondsdagverkiezingen volgend jaar. Dat zei partijleider Gabriel zondag in een zomerinterview met de ARD. Gabriel ligt momenteel onder vuur, onder meer vanwege zijn inmenging in een supermarktfusie tussen Edeka en Kaisers-Tengelmann. In de peilingen staat hij er slecht voor en het ziet er voor de SPD ook niet goed bij de deelstaatverkiezingen in Mecklenburg-Voorpommeren en Berlijn in september. Gabriel uitte in het zomerinterview kritiek op coalitiepartner CDU/CSU: die doet niet genoeg voor de integratie van vluchtelingen, aldus de vice-kanselier. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger