Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering beslist vandaag over nieuwe wet duurzame energie

Kort nieuws - 8 juni 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De bondsregering beslist vandaag over een hervorming van het Erneuerbare-Energien-Gesetz (EEG), de stimuleringswet voor duurzame energie. De belangrijkste verandering is dat de gegarandeerde prijs voor grote producenten van wind- en zonne-energie vanaf 2019 komt te vervallen. Die prijs werd aan de consumenten doorberekend, waardoor de elektriciteitsprijs de afgelopen jaren bleef stijgen. In plaats daarvan worden projecten van producenten gesubsidieerd die met het gunstigste aanbod komen. Ook moet het elektriciteitsnetwerk worden uitgebreid om de stroom over het land te verdelen. Daarnaast wordt het aantal onshore windmolens uitgebreid, maar minder dan in eerste instantie was gepland. Dit omdat er niet genoeg capaciteit is de windenergie die in het noorden wordt opgewekt naar het zuiden te transporteren. De bedoeling is dat in 2025 40 tot 45 procent van het elektriciteitsverbruik uit duurzame bronnen komt. Nu is dat 33 procent. Lees meer bij Wirtschaftswoche, MDR en Süddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

De Duitse overheid springt bij met maatregelen om de energiekosten te drukken. Een overzicht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger