Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering eens over nieuwe wet duurzame energie

Kort nieuws - 8 juni 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De coalitiepartijen zijn het vandaag eens geworden over de hervorming van het Erneuerbare-Energien-Gesetz (EEG), de stimuleringswet voor duurzame energie. De belangrijkste verandering is dat de gegarandeerde prijs voor grote producenten van wind- en zonne-energie vanaf 2019 komt te vervallen. Die prijs werd aan de consumenten doorberekend, waardoor de elektriciteitsprijs de afgelopen jaren bleef stijgen. Ook had de EU bezwaren tegen deze vorm van subsidiëring. Voortaan worden alleen nog projecten gesubsidieerd van producenten die met het gunstigste aanbod komen. Voor windenergie is er extra subsidie. Er komen de komende zes jaar zo'n 600 tot 1000 onshore windmolens per jaar bij en ook het aantal offshore windmolenparken wordt uitgebreid. Verder moet de komende jaren het elektriciteitsnetwerk worden uitgebreid om de stroom over het land te verdelen. De aanleg van het netwerk loopt vertraging op omdat een deel van de hoogspanningskabels ondergronds moeten worden aangelegd. De bedoeling is dat in 2025 40 tot 45 procent van het elektriciteitsverbruik uit duurzame bronnen komt. Nu is dat 33 procent. De regering wil dat de Bonsdag nog voor de zomervakantie instemt met de wet, zodat die in 2017 van kracht wordt. Lees meer bij tagesschau, WirtschaftswocheMDR enSüddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Politieke sensatie: Scholz beslist over kerncentrales

Politieke sensatie: Scholz beslist over kerncentrales

Scholz zegt 'Basta!' en beslecht het conflict tussen Lindner en Habeck over kerncentrales.


Lees meer

'Streckbetrieb' voor kerncentrales én de Groenen

'Streckbetrieb' voor kerncentrales én de Groenen

In de discussie over het openhouden van de laatste Duitse kerncentrales kreeg een nieuw begrip een hoofdrol: Streckbetrieb.


Lees meer

Lichten gaan uit om gas te besparen

Lichten gaan uit om gas te besparen

Met vereende krachten hoopt de Duitse regering 20 procent gas te besparen deze winter.


Lees meer

Duitse scenario's rondom Russische gastoevoer

Duitse scenario's rondom Russische gastoevoer

Rusland levert na een onderhoudsstop weer gas door Nord Stream 1. Maar Duitsland houdt er rekening mee dat dit niet zo blijft.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger