Duitslandweb logo Duitslandweb

C&A-topman Brenninkmeijer schrikt van zijn familie in nazi-tijd

Kort nieuws - 14 juli 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Topman Maurice Brenninkmeijer van C&A heeft bij hoge uitzondering een interview gegeven, aan het Duitse weekblad Die Zeit. Aanleiding is de publicatie van een boek over de C&A-familie Brenninkmeijer in de tijd dat de nationaal-socialisten aan de macht waren. De Duitse tak van de omvangrijke familie heeft gebruik gemaakt van dwangarbeiders en heeft werk laten uitvoeren door joden die in het ghetto van textielstad Łódź gevangen werden gehouden. Maurice Brenninkmeijer noemt de bevindingen van de studie, waartoe de familie zelf opdracht heeft gegeven, "onthutsend en welhaast schokkend". Hij denkt dat zijn voorouders uit opportunisme hebben gehandeld en daarbij de familiewaarden uit het oog hebben verloren. Uit de studie blijkt niet dat de familieleden Hitler openlijk steunden. In het interview gaat de bestuursvoorzitter ook in op uitzonderlijke structuur van het concern. Lees meer bij Die Zeit

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Een andere 9 november

Een andere 9 november

9 november stond dit jaar in het teken van het geweld tegen Joden in 1938. De val van de Muur verdween naar de achtergrond, merkte columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

9 november: veel grote geschiedenis op één dag

9 november: veel grote geschiedenis op één dag

Vandaag 100 jaar geleden mislukte Hitlers couppoging in München. 85 jaar geleden vernielden de nazi's in Duitsland talloze synagogen en joodse bedrijven.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger