Duitslandweb logo Duitslandweb

Zelfmoordaanslag in Beierse Ansbach

Kort nieuws - 25 juli 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij een zelfmoordaanslag in het Beierse Ansbach zijn zondagavond 12 mensen gewond geraakt, drie van hen zwaar. Een 27-jarige asielzoeker blies zichzelf op bij de ingang van een muziekfestival. Hij had eerder geprobeerd het terrein op te komen maar werd tegengehouden omdat hij geen kaartje had. De man had een bom in zijn rugzak. De Beierse minister Hermann van Binnenlandse Zaken gaat er vanuit dat het om een islamitische zelfmoordaanslag gaat, maar volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in Berlijn zijn daar nog geen concrete aanwijzingen voor. De dader was bekend bij de politie onder meer voor drugsdelicten en heeft twee keer eerder geprobeerd zelfmoord te plegen. Hij is daarna opgenomen geweest in een psychiatrische kliniek. De man kwam twee jaar geleden naar Duitsland. Zijn asielverzoek werd afgewezen en hij zou volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken naar Bulgarije worden uitgezet, maar dat is niet gebeurd. Lees meer bij  Spiegel Online

De aanslag in Ansbach volgt op een serie andere gewelddaden de afgelopen week in Duitsland. Vorige week maandag viel een 17-jarige Afghaanse asielzoeker reizigers in een trein naar het Beierse Würzburg aan met een bijl. Vrijdag schoot een 18-jarige Iraanse Duitser negen mensen dood bij een winkelcentrum in München en zondagmiddag doodde een 21-jarige Syrische asielzoeker een vrouw in Reutlingen (Baden-Württemberg) met een mes en verwondde vijf andere mensen. De gewelddaden hebben voor zover nu bekend verschillende achtergronden: de dader in Würzburg liet zich door IS inspireren, in München ging het om een scholier met psychische problemen en in Reutlingen lijken de dader en het slachtoffer, een 45-jarige vrouw, elkaar te hebben gekend. Lees meer bij FAZ.net (Reutlingen), Süddeutsche Zeitung (München) en Zeit Online (Würzburg)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Duitsers noemen een meer 'See' en een zee 'Meer'. Nederlanders doen het precies andersom. Hoe zit dat? We doken in deze taalkwestie.


Lees meer

Duitsland worstelt met academische vrijheid

Duitsland worstelt met academische vrijheid

De grenzen van de academische vrijheid staan in Nederland en in Duitsland ter discussie. Cancellen is ongewenst, maar desinformatie verspreiden is dat ook.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger