Duitslandweb logo Duitslandweb

NSU-proces duurt nog tot zeker september 2017

Kort nieuws - 2 augustus 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het proces tegen Beate Zschäpe en haar mede-aangeklaagden in de zaak rond neonazi-terreurcel NSU duurt nog zeker tot september 2017. Deze week begint de derde zomerstop in het NSU-proces, dat in mei 2013 van start ging. De NSU wordt verdacht van tien moorden, twee bomaanslagen en vijftien roofovervallen. Hoofdverdachte Zschäpe heeft het afgelopen jaar voor het eerst een verklaring afgelegd. Ze zei dat ze niet betrokken is geweest bij de moorden en de aanslagen, maar aan de betrouwbaarheid van haar verklaring wordt getwijfeld. Ook over de rol van de Verfassungsschutz is nog steeds onduidelijkheid. Zo was een medewerker van de binnenlandse veiligheidsdienst bij een van de moorden aanwezig, maar hij houdt vol dat dat toeval was. Het NSU-proces is het grootste Duitse strafproces sinds de eenwording. Anders dan in Nederland vindt in Duitsland het debat over de bewijsvoering in het openbaar in de rechtszaal plaats. Daardoor duren processen in Duitsland langer. De verwachting is dat de bewijsvoering in het NSU-proces eind dit jaar kan worden afgerond. Dan volgen de pleidooien, die ook veel tijd in beslag nemen. Lees meer bij ZDF-Heute.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Klimaatprotest, bezorgdheid over extreem-rechts, 30 Jahre Mauerfall: een terugblik op Duitsland in 2019.

Lees meer

Een Duitse Babi Pangang

Een Duitse Babi Pangang

Vietnamees eten kun je wel rekenen tot het cultuurgoed van Berlijn, net zo goed als Currywurst, vindt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Met een lezing in Amsterdam wil de Duitse protestbeweging Nederlandse 'oma's' inspireren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger