Duitslandweb logo Duitslandweb

Miljoen Duitse gepensioneerden verdienen bij

Kort nieuws - 30 augustus 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bijna een miljoen van de ongeveer 17 miljoen Duitse gepensioneerden heeft een bijbaan. Ze verdienen tot 450 euro bij in een zogenoemde Minijob. Het aantal gepensioneerden dat bijverdient is vergeleken met 2010 met 22 procent gestegen. Vooral bij de ouderen boven de 75 jaar is het aantal werkenden sterk toegenomen. De Linkspartei ziet in de cijfers een bewijs dat de pensioenen voor veel mensen te laag zijn om van te leven. Een expert van het Institut der Deutschen Wirtschaft zegt dat ook andere motieven een rol spelen, en veel ouderen plezier hebben in hun bijbaan. Lees meer bij Tagesschau

Tags: pensioen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger