Duitslandweb logo Duitslandweb

Veel Duitse gepensioneerden krijgen minder dan 1250 euro

Kort nieuws - 23 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Meer dan 40 procent van de Duitse gepensioneerden moet rondkomen van minder dan 1250 euro netto in de maand. Dat melden Duitse media op basis van cijfers van het Statistische Bundesamt, het statistiekbureau van de overheid.

Van de 7,5 miljoen mensen die minder dan 1250 euro netto-inkomen hebben, zijn 5,2 miljoen vrouw. Het gaat om 53 procent van alle vrouwelijke gepensioneerden in Duitsland. 26,4 procent van alle gepensioneerden ontvangt minder dan 1000 euro in de maand.

Duitsland kent geen algemeen basispensioen waarvan de hoogte voor iedereen hetzelfde is, zoals de Nederlandse AOW. Het staatspensioen is afhankelijk van het salaris dat iemand in zijn werkende jaren verdiende.

In Duitsland hebben alleen gepensioneerde ambtenaren afgelopen jaar inflatiecorrectie gekregen, andere gepensioneerden niet. Lees meer bij Der Spiegel

Tags: pensioen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger