Duitslandweb logo Duitslandweb

Door 'Reichsbürger' neergeschoten politieagent overleden

Kort nieuws - 20 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een van de vier agenten die woensdagochtend in Beieren door een aanhanger van de zogenoemde Reichsbürger is neergeschoten, is vanmorgen vroeg in het ziekenhuis overleden. De agenten wilden wapens van de man in beslag nemen, toen hij het vuur op hen opende. De schutter zelf raakte lichtgewond en is gearresteerd. Reichsbürger bestrijden de legitimiteit van de Bondsrepubliek en vinden dat de Duitse wet niet op hen van toepassing is. Zij erkennen alleen het Duitse Rijk zoals dat tussen 1871 en 1945 bestond. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het om een paar honderd aanhangers. Die lijken toenemend bereid te zijn geweld te gebruiken. Politici van oppositiepartijen Die Grünen en Die Linke verwijten de regering het gevaar dat de Reichsbürger vormen te lang te hebben onderschat. Ze vormen een reëel gevaar voor de binnenlandse gevaar, zeggen zij. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Hermann (CSU) zei gisteren dat de beweging strenger in de gaten moet worden gehouden. Lees meer bij Spiegel Online en Deutsche Welle

Lees meer over de Reichsbürger:
op Duitslandweb
bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

De Duitse regering wil wiet roken legaliseren voor volwassenen. Of de streefdatum van 1 april wordt gehaald is nog ongewis.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger