Tooske gaat nieuwe serie DSDS presenteren
Nieuws

Achtergrond - 17 juni 2005

(17 juni 2005) De Nederlandse presentatrice Tooske Breugem gaat de derde versie van 'Deutschland sucht den Superstar' (DSDS), de Duitse versie van de talentenjacht 'Idols', presenteren. Hiermee kiest het programma opnieuw voor een buitenlandse presentatrice. De vorige series van DSDS werden door de Zwitserese Michelle Hunziker gepresenteerd.

Tooske Breugem presenteerde in 2003 en 2004 de Nederlandse versie van Idols. Ze werd in 1996 Miss Overijssel, maar werd bekend als presentatrice bij de muziekzenders MTV en TMF en als musicalster. Vorig jaar maakte ze de overstap naar de AVRO. Breugem heeft nog niet eerder voor de Duitse televisie gewerkt en volgt nu een cursus Duits.

De nieuwe DSDS-serie gaat dit najaar van start. Net als in Nederland en net als de vorige Duitse series wordt het programma door een man en een vrouw gepresenteerd. Breugems co-presentator wordt de Duitser Marco Schreyl, die nu nog werkzaam is voor de ZDF. DSDS is een RTL-programma.

Naar verluidt zullen ook nieuwe juryleden worden gezocht voor de nieuwe afleveringen van DSDS. Alleen Dieter Bohlen zou juryvoorzitter blijven. Hij schreef ook de hits voor de deelnemers aan het programma.

Breugem is getrouwd met Bastiaan Ragas, die ruim tien jaar geleden mateloos populair was in Duitsland als zanger van de Nederlandse boyband Caught in the Act.

Bild Zeitung
Was kann Tooske besser als unsere Michelle?

RTL Boulevard
Tooske naar Duitsland

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger