Duitslandweb logo Duitslandweb

China nu belangrijkste handelspartner van Duitsland

Kort nieuws - 24 februari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

China is in 2016 de belangrijkste handelspartner van Duitsland geworden. Dat was in 2015 de Verenigde Staten en daarvoor decennialang Frankrijk. Frankrijk staat in 2016 op de tweede plek, de VS op de derde. Volgens het Statistische Bundesamt, het statistiekbureau van de overheid, bedroeg de handel tussen Duitsland en China in 2017 170 miljard euro. Duitse bedrijven hebben voor 107 miljard euro naar de Verenigde Staten geëxporteerd en daarmee blijven de VS wel de belangrijkste exportmarkt voor Duitsland. Lees meer bij Die Zeit

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger