Duitslandweb logo Duitslandweb

Forse toename Nederlandse export naar Duitsland

Kort nieuws - 6 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Nederlandse export naar Duitsland is in de eerste maanden van dit jaar flink gestegen. Niet alleen ten opzichte van coronajaar 2020, maar ook ten opzichte van het recordjaar 2019.

In de eerste vier maanden van dit jaar is de Nederlandse export naar Duitsland met 10,5 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde perioode vorig jaar, naar 40,6 miljard euro. De groei ten opzichte van 2019 is 5 procent. In de eerste maanden van 2020 was er juist een krimp van 6,8 procent.

De belangrijkste exportproducten waren bloemen en planten en auto's. Van de in Nederland geproduceerde goederen was de exportgroei van bloemen en planten het grootst. Daarnaast is veel geld verdiend met de uitvoer van minerale brandstoffen en machines en onderdelen. Iets meer dan de helft van de goederenuitvoer naar Duitsland, 21 miljard euro, bestond uit wederuitvoer.

Duitsland is Nederlands belangrijkste exportland. Van de totale goederenuitvoer ging de eerste vier maanden van dit jaar 22 procent naar Duitsland. Lees meer bij het Centraal Bureau voor de Statistiek

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger