Duitslandweb logo Duitslandweb

'Vriendschappelijk maar hard' gesprek tussen Gabriel en Cavusoglu

Kort nieuws - 8 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Buitenlandse Zaken Gabriel heeft vanmorgen in Berlijn met zijn Turkse collega Mevlüt Cavusoglu gesproken. Het gesprek was volgens Gabriel "vriendschappelijk maar hard". Het was het eerste persoonlijke contact tussen vertegenwoordigers van beide regeringen sinds de arrestatie van de Duits-Turkse journalist Yücel vorige week. De ministers hebben onder meer over Yücel gesproken en over de campagne-optredens van Turkse politici in Duitsland. In de komende tijd moeten de betrekkingen tussen Duitsland en Turkije met nieuwe gesprekken stap voor stap weer beter worden, aldus de Duitse minister. Geen van beide landen heeft er belang bij de lange vriendschap tussen Duitsland en Turkije te beschadigen, liet hij na afloop van het gesprek weten. Cavusoglu was voor het gesprek met Gabriel naar Berlijn gekomen. Dinsdagavond sprak de Turkse minister in Hamburg, waar hij hard uithaalde naar de Duitse regering. Duitsland zou systematisch vijandig tegen Turkije zijn en de Turken in Duitsland onderdrukken. Gabriel benadrukte dat deze uitspraken en vergelijkingen met de nazi's, zoals ook president Erdogan die maakte, onacceptabel zijn. Lees meer bij tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger