Bleijerveld ontvangt orde van verdienste NRW
Nieuws

Achtergrond - 21 december 2004

(21 december 2004) De voorzitter van het bestuur van het Duitsland Instituut Amsterdam, Ruud Bleijerveld, krijgt vandaag de orde van verdienste van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen uitgereikt. Deze onderscheiding ontvangt hij omdat hij zich jarenlang heeft ingezet voor meer samenwerking en uitwisseling tussen de beleidsmedewerkers van Nederlandse en Duitse universiteiten.

Bleijerveld was van 1982 tot 2003 secretaris van de Universiteit van Amsterdam. Als voorzitter van het Landelijk Secretarissen Overleg van de Nederlandse universiteiten nam Bleijerveld halverwege de jaren tachtig het initiatief tot regelmatig overleg met de collega’s van de universiteiten in Noordrijn-Westfalen. Tot die tijd beperkte structureel overleg zich voornamelijk tot de colleges van bestuur. Het overleg tussen de secretarissen groeide uit tot bijeenkomsten die met regelmaat worden georganiseerd, gevolgd door studiereizen en uitwisseling van beleidsmedewerkers.

De Verdienstorden wordt door de minister-president van Noordrijn-Westfalen, Peer Steinbrück (SPD), in het industriemuseum in Hattingen aan Bleijerveld uitgereikt. De onderscheiding bestaat sinds 1986 en heeft een zeer exclusief karakter. In totaal mogen er maar 2.500 Verdienstorden worden verleend. Op dit moment zijn er bijna 1.200 mensen die de onderscheiding hebben gekregen.

Universiteit van Amsterdam

Website Noordrijn-Westfalen

Staatskanzlei Noordrijn-Westfalen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger