Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel bezoekt Trump

Kort nieuws - 13 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse kanselier Angela Merkel vertrekt maandag naar de Verenigde Staten voor een eerste ontmoeting met de Amerikaanse president Trump. Hoewel de meningsverschillen groot zijn en de karakters diametraal tegenover elkaar staan, wordt in verschillende analyses in de Duitse media duidelijk gemaakt dat de ontmoeting toch vruchten af kan werpen.

Merkel laat zich vergezellen door de topmannen van BMW, Siemens en de grote auto-toeleverancier Schaeffler, drie bedrijven die grote fabrieken in de VS hebben. Merkel kan zich beroepen op een voor beide partijen zeer voordelige handelsrelatie. Daarbij, stelt Roland Nelles van Spiegel Online, heeft Trump op dit moment acute problemen die belangrijker zijn dan de relatie met Duitsland. Waarom zou hij zich dan ook nog in een handelsconflict met Duitsland begeven (Trump heeft eerder invoerheffingen geopperd op Duitse producten) als dat vermijdbaar is?, aldus Nelles. De Frankfurter Allgemeine Zeitung weet te melden dat Merkel een plan heeft bedacht om op het thema handel niet direct op ramkoers te komen: ze wil het Duitse duale stelsel in het beroepsonderwijs presenteren aan Trump, daarbij ondersteund door de managers in haar gezelschap. Lees meer bij Spiegel Online en Süddeutsche Zeitung en Frankfurter Allgemeine Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger