Duitslandweb logo Duitslandweb

Woordvoerder Trump blust brandje in Duits-Amerikaanse verhouding

Kort nieuws - 31 mei 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De uitspraken van kanselier Merkel over president Trump en van Trump over Duitsland zetten de verhoudingen tussen de Verenigde Staten en Duitsland de afgelopen twee dagen op scherp.

Dinsdagavond deed Trumps woordvoerder Sean Spicer een poging de rel te sussen door de media te laten weten dat de verhouding tussen de twee leiders 'behoorlijk ongelooflijk' is. Trump heeft volgens Spicer veel respect voor de Duitse kanselier. Ook Merkel liet weten dat de transatlantische relatie van zeer grote betekenis is voor Duitsland. Eerder dinsdag had Trump op Twitter gesteld dat Duitsland een groot handelsoverschot heeft met de VS en veel te weinig betaalt aan de NAVO en aan defensie. "Heel slecht voor de VS. Dat gaat veranderen", aldus Trump. Na de mislukte G7-top afgelopen weekeinde had Merkel zondag gezegd dat de tijden goeddeels voorbij zijn dat je volledig op anderen kon vertrouwen. Dat werd wereldwijd uitgelegd als een distantiëring van de regering-Trump. Ze herhaalde haar woorden maandag nog een keer. Ook minister van Buitenlandse Zaken Gabriel sprak maandag over "het wegvallen van de VS als belangrijke natie". Lees meer bij Tagesschau en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger