Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Onderwijs: 150 miljoen voor innovaties in Oost-Duitsland

Kort nieuws - 6 april 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister Wanka (CDU) van Onderwijs wil de komende jaren 150 miljoen euro investeren in het stimuleren van innovaties in Oost-Duitsland.

De investeringen zijn in eerste instantie bedoeld voor structuurzwakke regio's in Oost-Duitsland. Na 2020 moet ook West-Duitsland van het programma 'Wandel durch Innovation' (Verandering door innovatie) kunnen profiteren. De Oost-Duitse deelstaten hebben nu  extra steun nodig omdat er "minder onderzoeksinvesteringen worden gedaan door het bedrijfsleven", aldus Wanka vandaag in de Rheinische Post. De minister maakte haar plannen bekend voorafgaand aan een overleg van de minister-presidenten van de Oost-Duitse deelstaten. Daaraan neemt vanmiddag ook kanselier Merkel deel.

De zes Oost-Duitse regeringsleiders spreken vandaag in Saksen onder meer over de uitbreiding van breedbandinternet in Oost-Duitsland en de verdeling van de kosten van de Energiewende. Zo liggen de elektriciteitsprijzen in Oost-Duitsland veel hoger door de oneerlijke verdeling van de nettarieven, aldus minister-president Woidke van Brandenburg. 

Op het overleg gaat het ook over de manier waarop de Oost-Duitse deelstaten na 2019 moeten worden ondersteund. Dan loopt het Solidarpakt af, waarin de West-Duitse deelstaten voor Oost-Duitsland betalen. Via het Solidarpakt wordt tot 2019 in totaal 156,5 miljard euro voor Oost-Duitsland ter beschikking gesteld. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Duizenden tegen de 'corona-dictatuur'

Duizenden tegen de 'corona-dictatuur'

De groeiende onvrede met de corona-maatregelen komt uiterst-rechts zeer gelegen.

Lees meer

Rechters: Euthanasiewet in strijd met grondwet

Rechters: Euthanasiewet in strijd met grondwet

Mensen hebben het recht zelf te bepalen wanneer ze sterven, heeft de hoogste Duitse rechtbank bepaald.

Lees meer

Vragen na terreuraanslag Hanau

Vragen na terreuraanslag Hanau

De aanslag in Hanau is de 3e extreem-rechtse terreurdaad in Duitsland in korte tijd. Wat is er aan de hand?

Lees meer

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger