Duitslandweb logo Duitslandweb

Honderdduizend gelovigen verwacht op Kirchentag Berlijn en Wittenberg

Kort nieuws - 24 mei 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Op de 36e Kirchentag in Berlijn en Wittenberg worden dit Hemelvaartsweekeinde meer dan honderdduizend mensen verwacht. De Kirchentag staat dit jaar in het teken van 500 jaar Reformatie. Na de terreuraanslag in Manchester zijn de veiligheidsmaatregelen verhoogd. 

Voor de Kirchentag, een meerdaagse bijeenkomst waar protestanten hun geloof vieren, staan rond de 2500 bijeenkomsten op het programma, waaronder kerkdiensten, bijbelsessies, debatten met politici, lezingen, concerten en tentoonstellingen. Op de eerste dag, donderdag, spreken kanselier Merkel en de Amerikaanse oud-president Obama voor de Brandenburger Tor in Berlijn over het thema 'Engagiert Demokratie gestalten' ('geëngageerd de democratie vormgeven'). Zondag wordt de Kirchentag afgesloten in Wittenberg met een openluchtkerkdienst. In Wittenberg zou Luther in 1517 zijn 95 stellingen op de deur van de kerk hebben gespijkerd, waarmee hij het startsein voor de Reformatie gaf. Duitsland viert dit jaar de 500e verjaardag van de Reformatie.

In totaal worden 140.000 protestanten verwacht die aan de gehele Kirchentag, van 24 tot en met 28 mei, deelnemen en tienduizenden mensen die voor een dag komen. Lees meer bij Tagesschau.de en Tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger