Carrell dreigt boete van vijfduizend euro
Nieuws

Achtergrond - 11 augustus 2004

(11 augustus 2004) Rudi Carrell hangt een geldboete van vijfduizend euro boven het hoofd. De in Duitsland populaire Nederlandse showmaster zou een auto in een parkeergarage van een hotel in Keulen geramd hebben en weggereden zijn zonder de politie te waarschuwen. Carrell weigert echter te betalen.

Volgens Carrell is hij niet zomaar doorgereden nadat hij tegen de auto was aangereden. "Ik heb mijn telefoonnummer op de voorruit van de auto achtergelaten en de receptie van het hotel op de hoogte gebracht." Bovendien logeerde hij in het hotel en heeft hij de plaats van het ongeval dus ook niet verlaten, vindt Carrell. Het slachtoffer, een Nederlander overigens, heeft hij inmiddels een schadevergoeding van € 1.700,- betaald.

Maar de eigenaar van de geramde auto lichtte ook de politie in en die schakelde vervolgens het openbaar ministerie in Keulen in. Die eist nu vijfduizend euro boete wegens het doorrijden na een aanrijding. "De heer Carrell had ter plekke de politie moeten bellen", aldus een justitiewoordvoerder in Keulen, "wij zullen dat niet onbestraft laten."

Stern
Rudi Carrell droht Geldstrafe

Bild Zeitung
Staatsanwalt will Rudi Carrell vor Gericht zerren

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger