Duitslandweb logo Duitslandweb

Erdogan gaat in hoger beroep tegen komiek Böhmermann

Kort nieuws - 12 juli 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Turkse president Erdogan gaat in hoger beroep in de zaak tegen de Duitse komiek Böhmermann. Hij wil het hele gedicht dat de satiricus over hem maakte laten verbieden. Eerder dit jaar zijn gedeeltes ervan al verboden.

Jan Böhmermann droeg in maart 2016 in zijn satirische tv-programma een gedicht voor waarin hij Erdogan beledigde. Hij noemde de Turkse president onder meer een geitenneuker en een pedofiel. De zaak groeide uit tot een internationale affaire. Uiteindelijk werd Böhmermann niet vervolgd voor het beledigen van een buitenlands staatshoofd, maar in februari van dit jaar heeft een Duitse rechter delen van zijn gedicht verboden. Böhmermann is daar al eerder tegen in beroep gegaan: hij is tegen het verbod, omdat het satire is valt zijn gedicht onder de kunstvrijheid, vindt hij. Daarop reageert Erdogan nu met een eigen beroep, waarin hij eist dat het hele gedicht wordt verboden. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger