Duitslandweb logo Duitslandweb

Porsche moet 22.000 auto's terugroepen wegens sjoemelsoftware

Kort nieuws - 28 juli 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Porsche moet 22.000 auto's terugroepen omdat er gebruik is gemaakt van sjoemelsoftware. Dat heeft minister van Verkeer Dobrindt (CSU) bepaald.

Het gaat om de Porsche Cayenne 3L TDI. Nieuwe auto's van de type mogen ook niet meer worden geleverd. De sjoemelsoftware die volgens Dobrindt in de wagens is geconstateerd, herkent wanneer emissietests worden uitgevoerd. Dan springt een 'opwarmstrategie' aan die in het normale verkeer niet wordt geactiveerd. Porsche, een dochteronderneming van Volkswagen, zegt de onregelmatigheden zelf bij controles te hebben ontdekt. Dobrindt zegt dat ze door het Kraftfahrt-Bundesamt zijn ontdekt. Porsche maakt voor de Cayenne gebruik van motoren van Audi, ook een dochter van Volkswagen. Bij Audi kwam al eerder het gebruik van de sjoemelsoftware aan het licht. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger