Duitslandweb logo Duitslandweb

#JamaikaAbbruch: reacties op Twitter

Achtergrond - 20 november 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nu de onderhandelingen over een Jamaica-coalitie van CDU/CSU, FDP en Groenen zijn afgebroken is het druk op Twitter. De partijen zetten het medium in voor hun politieke spin en onder #JamaikaAbbruch geven politici, politieke correspondenten en iedereen met een mening commentaar op de gebeurtenissen in Berlijn. 

#JamaikaAbbruch: reacties op Twitter
© dpa

De FDP maakte zondagavond laat bekend de onderhandelingen te verlaten. De partij zei zich onvoldoende met het onderhandelingsresultaat te kunnen identificeren. Dat de partij deze aankondiging ook al direct in een mooie vormgeving op sociale media deelde, wekte bij sommigen de verdenking dat de zet was voorbereid.

 

Bondspresident Steinmeier appelleert nadrukkelijk aan de politieke verantwoordelijkheid van alle partijen in de Bondsdag: 

De Groenen zeggen tot het laatste moment in de mogelijkheid van een coalitie met CDU/CSU en FDP te hebben geloofd:

De AfD tweet dat Merkel moet terugtreden en nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven. Merkel zou sinds 2015 al niet meer in staat zijn de wil van het volk te vertegenwoordigen: 

The Guardian wijst de Britten er op dat de ontwikkelingen in Duitsland zeer ongunstig zijn voor de Brexit-onderhandelingen. Een zwakke Duitse regering heeft minder overtuigingskracht bij Europese partners die dwarsliggen bij handelsafspraken met Groot-Brittannië.

 Publicist en Spiegel-columnist Sascha Lobo bekijkt de crisis van de positieve kant: zo spannend is de politiek lang niet geweest:

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Digitaal wordt (een beetje) normaal

Digitaal wordt (een beetje) normaal

De coronacrisis zorgt voor 'veranderdruk' in digibeet Duitsland. Gaat de digitalisering nu tòch een tandje sneller?

Lees meer

Digitale lichtheid

Digitale lichtheid

Op gebied van digitalisering gaapt in Duitsland een gat tussen idee en werkelijkheid. Column van econoom Carsten Brzeski

Lees meer

Digitale Duitsers

Digitale Duitsers

Duitsers wantrouwen wat overheden en bedrijven met hun gegevens doen. Maar dat is niet waarom Duitsland digitaal achterblijft, zegt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Duitse diensten onderscheppen massaal data

Duitse diensten onderscheppen massaal data

In privacygevoelig Duitsland bestaat al zoiets als een sleepnetwet: de BND mag meekijken op het glasvezelnetwerk.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger