Duitslandweb logo Duitslandweb

FDP-leider Lindner denkt weer over Jamaica-coalitie na

Kort nieuws - 21 december 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

FDP-leider Lindner denkt weer na over een zogenoemde Jamaica-coalitie. Dat zegt hij in een interview in de WirtschaftsWoche. Vorige maand trok hij verrassend de stekker uit de onderhandelingen met de CDU, de CSU en de Groenen. 

Onderhandelingen over een Jamaica-coalitie - genoemd naar de partijkleuren van de CDU, de FDP en de Groenen - zijn wat Lindner betreft weer mogelijk als er nieuwe verkiezingen zouden komen. Zowel bij de Groenen als bij de CSU zitten er nieuwe mensen aan de top en "in nieuwe constellaties wordt nieuw gesproken", aldus Lindner. 

In november stapte de FDP plotseling uit de coalitie-onderhandelingen. Lindner zei toen geen vertrouwen meer te hebben in een regering met de CDU, de CSU en De Groenen. Inmiddels spreken de CDU, CSU en de SPD met elkaar over de vorming van een regering. Vooral bij de SPD is er veel scepsis, waardoor niet zeker is dat deze partijen er samen uit komen. Lees meer bij Wirtschaftswoche 

Reacties

Mauritz.A.Noppe - 30 december 2017 17:33

Om de grillen van Macron te dienen , la mutualisation des dettes zal een grote coalitie met de SPD aangewezen zijn. De europese economische unie ervaart hoe de kloof met de CLub Med groter werd : de cijfers en de mentaliteit en de prioriteiten.Een minderheidsregering zou nochtans een prima toonbeeld zijn voor wat een parlementaire democratie vermag. Maar een particratie waarborgt het algemeen welzijn niet.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Formatie':

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

Een ruime meerderheid van 66 procent stemde voor het regeerakkoord. Merkel-IV kan nu snel aan de slag.


Lees meer

Leiderschapscrisis in de SPD

Leiderschapscrisis in de SPD

Martin Schulz heeft dinsdagavond het partijvoorzitterschap van de SPD neergelegd. Als opvolger heeft de partijtop Andrea Nahles genomineerd.


Lees meer

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

Het is ze dan toch gelukt in Berlijn. Na meer dan vier maanden is er een regeerakkoord.


Lees meer

Gebrek aan verjonging

Gebrek aan verjonging

Een wolk van paternalisme zweeft over de SPD. De partij maakt geen haast met verjonging en staat daarin beslist niet alleen, schrijft ING-econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger