Duitslandweb logo Duitslandweb

Martin Schulz toch geen minister in nieuwe regering

Kort nieuws - 9 februari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Partijleider Martin Schulz van de SPD ziet af van zijn aanspraak op de post van minister van Buitenlandse Zaken in een nieuwe regering. 

Schulz heeft na de verkiezingen gezegd geen minister te worden in een nieuwe regering van CDU/CSU en SPD. Dat hij bij de presentatie van het regeerakkoord aankondigde toch minister van Buitenlandse Zaken te willen worden, zodat Andrea Nahles het partijleiderschap van hem kan overnemen, kwam hem op veel kritiek te staan. Donderdag haalde de huidige minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, hard uit naar Schulz en zijn partij. Die wil zelf ook graag minister blijven en beschuldigde Schulz van woordbreuk. Over dit onderlinge geruzie om het pluche ontstond vandaag veel onvrede. De SPD-leden mogen nog stemmen over het regeerakkoord en deze onvrede is wel het laatste dat de partij kan gebruiken. Daarom besloot Schulz vrijdagmiddag zich terug te trekken. Hij liet dit weten in een schriftelijke verklaring. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Formatie':

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

Een ruime meerderheid van 66 procent stemde voor het regeerakkoord. Merkel-IV kan nu snel aan de slag.


Lees meer

Leiderschapscrisis in de SPD

Leiderschapscrisis in de SPD

Martin Schulz heeft dinsdagavond het partijvoorzitterschap van de SPD neergelegd. Als opvolger heeft de partijtop Andrea Nahles genomineerd.


Lees meer

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

Het is ze dan toch gelukt in Berlijn. Na meer dan vier maanden is er een regeerakkoord.


Lees meer

Gebrek aan verjonging

Gebrek aan verjonging

Een wolk van paternalisme zweeft over de SPD. De partij maakt geen haast met verjonging en staat daarin beslist niet alleen, schrijft ING-econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger