Duitslandweb logo Duitslandweb

Heidag Merkel-IV: 'teambuilding geslaagd' vs 'te weinig resultaat'

Kort nieuws - 12 april 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De leden van Merkels vierde kabinet hebben de afgelopen twee dagen met elkaar vergaderd over de komende regeerperiode in slot Meseberg in Brandenburg. De teambuilding is geslaagd, concludeerde vice-kanselier Scholz. Het heeft beschamend weinig resultaat opgeleverd, schrijven Duitse media.

Er is een goede wil om samen te werken, zei Merkel na afloop van de zogeheten Klausurtagung. Ook Scholz (SPD) was positief. Maar inhoudelijk is er "beschamend weinig" bereikt, aldus nieuwssite tagesschau.de. Er is geen prioriteitenlijst opgesteld voor de komende maanden: "een bewijs van onvermogen". De FAZ spreekt over "problemen van een jarenlang durend dwanghuwelijk" en noemt de plannen van de regering eigenlijk niets meer dan "een poging om eigen mislukkingen en fouten te repareren".  De Tagesspiegel schrijft dat het lijkt alsof deze grote coalitie van CDU/CSU en SPD met nog minder elan van start gaat dan haar voorgangers in 2005 en 2013.

De partijen hebben wel afgesproken dat minister Scholz van Financiën op 2 mei zijn begroting voor het lopende jaar presenteert. Ook is er over het dieselschandaal gesproken, maar er zijn geen concrete afspraken gemaakt. Merkel zei sceptisch te zijn over aanpassingen van oude dieselauto's. De regering wacht nog op de resultaten van onderzoeken daarover. Lees meer bij tagesschau.de, Zeit Online, FAZ.net, tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger