Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister wil 12 miljard meer voor Defensie - onzin, zegt de SPD

Kort nieuws - 30 april 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Defensie Von der Leyen (CDU) wil 12 milard euro meer voor haar ministerie. Onzin, zegt de SPD: de afgelopen jaren kreeg ze het geld niet eens op.

Minister van Financiën Scholz (SPD) heeft 5,5 milard euro in zijn begroting staan voor Defensie. Von der Leyen heeft meer nodig, zegt ze. Bijvoorbeeld voor internationale wapendeals zoals de aanschaf van onderzeeërs samen met Noorwegen, of Duits-Franse transportvliegtuigen. Maar volgens SPD-begrotingsexpert Kahrs heeft Von der Leyen geen geld- maar een organisatieprobleem. De afgelopen jaren heeft ze steeds weer een miljard terug moeten geven aan de minister van Financiën, aldus Kahrs, omdat de zaken in haar ministerie niet op orde zijn. Vorige week tikte de Duitse rekenkamer het ministerie nog op de vingers omdat het te veel geld verspilt. Het Duitse leger kampt al langer met ernstige tekorten en slecht materieel. Lees meer bij tagesschau.de

Op de luchtvaartbeurs ILA vorige week in Berlijn hebben Von der Leyen en haar Franse collega Florence Parly meerdere akkoorden ondertekend voor militaire samenwerking. Het gaat om miljardendeals, waaronder de gezamenlijke bouw van een nieuw gevechtsvliegtuig. Beide ministers benadrukten het belang van militaire samenwerking in een Europa dat soevereiner moet optreden. Lees meer bij FAZ.net en Handelsblatt.de 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger