Duitslandweb logo Duitslandweb

Minder criminaliteit in 2017, antisemitisme wel toegenomen

Kort nieuws - 9 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De criminaliteit in Duitsland is in 2017 duidelijk gedaald. Dat blijkt uit cijfers die minister van Binnenlandse Zaken Seehofer (CSU) dinsdag presenteerde. Wel is het antisemitisme in Duitsland vorig jaar toegenomen.

Er is duidelijk minder criminaliteit in Duitsland, blijkt uit de statistieken van de politie. In 2017 werden 5,8 miljoen misdrijven geregistreerd, het laagste aantal sinds 1992. Vooral het aantal diefstallen en woninginbraken is gedaald. Wel nam het aantal moorden en drugsdelicten toe. De cijfers zijn mede zo laag omdat er minder mensen illegaal de grens zijn overgestoken dan voorgaande jaren. Dat wordt ook als misdrijf geteld. Volgens Seehofer is Duitsland veiliger geworden en is dat mede te danken aan initiatieven van de bondsregering en de deelstaten om diefstal en woninginbraken tegen te gaan.

Het aantal antismitische delicten was vorig jaar 1504, een stijging van 2,5 procent ten opzichte van 2016. Volgens Seehofer werd 95 procent van deze delicten door rechts-extremisten gepleegd. Maar de hoeveelheid religieus gemotiveerde antisemitische misdrijven is ook - zij het licht - gestegen, blijkt uit de cijfers. Eind april was er discussie over de cijfers over 2016 met betrekking tot antisemitisme en hoe die worden gemeten. Lees meer bij Tagesespiegel.de en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger