Duitslandweb logo Duitslandweb

FDP presenteert zich op congres als partij voor innovatie en sterk Europa

Kort nieuws - 14 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De FDP presenteerde zich op haar partijcongres als partij voor innovatie en digitalisering. Ophef is er over een opmerking van partijvoorzitter Lindner over buitenlanders.

De FDP wil meer innovatie en een investeringsprogramma voor digitalisering. Ook pleitten de liberalen op hun partijcongres afgelopen weekend voor een flexibeler arbeidsmarkt en een sterk Europa. Kritiek was er op kanselier Merkel die volgens de FDP meer leiderschap in Europa moet tonen. Motto van het congres was 'Innovation Nation'.

Het is het eerste partijcongres sinds de FDP in september vorig jaar na vier jaar afwezigheid weer in de Bondsdag werd gekozen. Een van de problemen waar de liberalen over spraken is het gebrek aan vrouwen in de partij. Zowel bij de kiezers als in de partij zelf zijn vrouwen behoorlijk ondervertegenwoordigd. Bekijk het verslag van tagesschau.de en lees meer bij Zeit Online en FAZ.net

Voorzitter Lindner zorgde voor ophef toen hij in een toespraak zei dat mensen in de rij bij de bakker er zeker van moeten kunnen zijn dat iedereen die zich in Duitsland ophoudt, er ook legaal is. Als mensen er anders uitzien en gebroken Duits spreken, kun je niet aan hen zien of dat "de hooggekwalificeerde ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie uit India is of eigenlijk een zich illegaal bij ons ophoudende, hoogstens gedulde buitenlander". Deze opmerking is stemmingmakerij, aldus een christen-democratische topman, en hiermee speelt Linder de AfD in de kaart. Op sociale media werd Lindner racisme verweten. Lees meer bij Süddeutsche.de en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger