Duitslandweb logo Duitslandweb

FDP presenteert zich op congres als partij voor innovatie en sterk Europa

Kort nieuws - 14 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De FDP presenteerde zich op haar partijcongres als partij voor innovatie en digitalisering. Ophef is er over een opmerking van partijvoorzitter Lindner over buitenlanders.

De FDP wil meer innovatie en een investeringsprogramma voor digitalisering. Ook pleitten de liberalen op hun partijcongres afgelopen weekend voor een flexibeler arbeidsmarkt en een sterk Europa. Kritiek was er op kanselier Merkel die volgens de FDP meer leiderschap in Europa moet tonen. Motto van het congres was 'Innovation Nation'.

Het is het eerste partijcongres sinds de FDP in september vorig jaar na vier jaar afwezigheid weer in de Bondsdag werd gekozen. Een van de problemen waar de liberalen over spraken is het gebrek aan vrouwen in de partij. Zowel bij de kiezers als in de partij zelf zijn vrouwen behoorlijk ondervertegenwoordigd. Bekijk het verslag van tagesschau.de en lees meer bij Zeit Online en FAZ.net

Voorzitter Lindner zorgde voor ophef toen hij in een toespraak zei dat mensen in de rij bij de bakker er zeker van moeten kunnen zijn dat iedereen die zich in Duitsland ophoudt, er ook legaal is. Als mensen er anders uitzien en gebroken Duits spreken, kun je niet aan hen zien of dat "de hooggekwalificeerde ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie uit India is of eigenlijk een zich illegaal bij ons ophoudende, hoogstens gedulde buitenlander". Deze opmerking is stemmingmakerij, aldus een christen-democratische topman, en hiermee speelt Linder de AfD in de kaart. Op sociale media werd Lindner racisme verweten. Lees meer bij Süddeutsche.de en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Hedwig Richter en Willem Schinkel over democratie

Hedwig Richter en Willem Schinkel over democratie

Een Duits-Nederlandse uitwisseling over de toekomst van de democratie, in het Engels. Vrijdagmiddag 14 uur, Amsterdam


Lees meer

Kanselier Scholz worstelt met Oekraïnebeleid

Kanselier Scholz worstelt met Oekraïnebeleid

Scholz is te aarzelend, luidt de kritiek in binnen- en buitenland: hij moet meer en sneller wapens leveren.


Lees meer

CDU en SPD gelijk op in Noordrijn-Westfalen

CDU en SPD gelijk op in Noordrijn-Westfalen

Zondag gaat NRW naar de stembus. De verkiezingen hebben ook invloed op de landelijke politiek.


Lees meer

Een portie leiderschap

Een portie leiderschap

Kanselier Scholz maakt het leiderschap dat hij beloofde niet waar, schrijft econoom Carsten Brzeski. Duitsland aarzelt en treuzelt.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger