Duitslandweb logo Duitslandweb

FDP presenteert zich op congres als partij voor innovatie en sterk Europa

Kort nieuws - 14 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De FDP presenteerde zich op haar partijcongres als partij voor innovatie en digitalisering. Ophef is er over een opmerking van partijvoorzitter Lindner over buitenlanders.

De FDP wil meer innovatie en een investeringsprogramma voor digitalisering. Ook pleitten de liberalen op hun partijcongres afgelopen weekend voor een flexibeler arbeidsmarkt en een sterk Europa. Kritiek was er op kanselier Merkel die volgens de FDP meer leiderschap in Europa moet tonen. Motto van het congres was 'Innovation Nation'.

Het is het eerste partijcongres sinds de FDP in september vorig jaar na vier jaar afwezigheid weer in de Bondsdag werd gekozen. Een van de problemen waar de liberalen over spraken is het gebrek aan vrouwen in de partij. Zowel bij de kiezers als in de partij zelf zijn vrouwen behoorlijk ondervertegenwoordigd. Bekijk het verslag van tagesschau.de en lees meer bij Zeit Online en FAZ.net

Voorzitter Lindner zorgde voor ophef toen hij in een toespraak zei dat mensen in de rij bij de bakker er zeker van moeten kunnen zijn dat iedereen die zich in Duitsland ophoudt, er ook legaal is. Als mensen er anders uitzien en gebroken Duits spreken, kun je niet aan hen zien of dat "de hooggekwalificeerde ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie uit India is of eigenlijk een zich illegaal bij ons ophoudende, hoogstens gedulde buitenlander". Deze opmerking is stemmingmakerij, aldus een christen-democratische topman, en hiermee speelt Linder de AfD in de kaart. Op sociale media werd Lindner racisme verweten. Lees meer bij Süddeutsche.de en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

AfD radicaliseert door extreemrechtse Flügel

AfD radicaliseert door extreemrechtse Flügel

De radicalisering van de AfD baart veel Duitsers zorgen. Extreemrechts wint steeds meer aan invloed.

Lees meer

Verdeeld CDU zoekt nieuwe leider

Verdeeld CDU zoekt nieuwe leider

Welke koers gaat de CDU varen? Wie moet de partij leiden? En wat betekent dat voor Merkel?

Lees meer

Verbijstering na 'politieke aardbeving' in Thüringen

Verbijstering na 'politieke aardbeving' in Thüringen

FDP'er Kemmerich liet zich met steun van de AfD tot deelstaatpremier kiezen. Nu ziet hij toch van dat ambt af.

Lees meer

Duitsland in 2020

Duitsland in 2020

De redactie werpt een blik vooruit. Veel is nog ongewis, maar over deze onderwerpen zal het in Duitsland zeker gaan dit jaar:

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger