Duitslandweb logo Duitslandweb

FDP presenteert zich op congres als partij voor innovatie en sterk Europa

Kort nieuws - 14 mei 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De FDP presenteerde zich op haar partijcongres als partij voor innovatie en digitalisering. Ophef is er over een opmerking van partijvoorzitter Lindner over buitenlanders.

De FDP wil meer innovatie en een investeringsprogramma voor digitalisering. Ook pleitten de liberalen op hun partijcongres afgelopen weekend voor een flexibeler arbeidsmarkt en een sterk Europa. Kritiek was er op kanselier Merkel die volgens de FDP meer leiderschap in Europa moet tonen. Motto van het congres was 'Innovation Nation'.

Het is het eerste partijcongres sinds de FDP in september vorig jaar na vier jaar afwezigheid weer in de Bondsdag werd gekozen. Een van de problemen waar de liberalen over spraken is het gebrek aan vrouwen in de partij. Zowel bij de kiezers als in de partij zelf zijn vrouwen behoorlijk ondervertegenwoordigd. Bekijk het verslag van tagesschau.de en lees meer bij Zeit Online en FAZ.net

Voorzitter Lindner zorgde voor ophef toen hij in een toespraak zei dat mensen in de rij bij de bakker er zeker van moeten kunnen zijn dat iedereen die zich in Duitsland ophoudt, er ook legaal is. Als mensen er anders uitzien en gebroken Duits spreken, kun je niet aan hen zien of dat "de hooggekwalificeerde ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie uit India is of eigenlijk een zich illegaal bij ons ophoudende, hoogstens gedulde buitenlander". Deze opmerking is stemmingmakerij, aldus een christen-democratische topman, en hiermee speelt Linder de AfD in de kaart. Op sociale media werd Lindner racisme verweten. Lees meer bij Süddeutsche.de en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Ophef over miljoenen subsidie voor AfD-stichting

Ophef over miljoenen subsidie voor AfD-stichting

De aan de AfD gelieerde Erasmus-stichting maakt aanspraak op 70 miljoen subsidie. Dat wekt weerstand.

Lees meer

Tijdlijn Angela Merkel

Tijdlijn Angela Merkel

Bekijk in onze interactieve tijdlijn de belangrijkste gebeurtenissen in het leven en de politieke loopbaan van bondskanselier Angela Merkel.

Lees meer

Podcast 'Achtung! Duitse Updates': Saksen-Anhalt

Podcast 'Achtung! Duitse Updates': Saksen-Anhalt

Een nieuwe aflevering van de actualiteiten-podcast, over de verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaat Saksen-Anhalt

Lees meer

Podcast 'Achtung! Duitse updates': Merkel

Podcast 'Achtung! Duitse updates': Merkel

Angela Merkel gaf deze week de 5 mei-lezing. Daarom gaat deze podcast-aflevering over de bondskanselier.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger