Duitslandweb logo Duitslandweb

Journalist die Russische doping onthulde, kan niet naar WK

Kort nieuws - 14 juni 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

ARD-journalist Hajo Seppelt kan niet naar het wereldkampioenschap voetbal in Rusland reizen, maakte zijn werkgever woensdagavond bekend. 

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken schat in dat Seppelt te veel risico loopt als hij naar Rusland afreist. Seppelt maakte een geruchtmakende documentaire waarin hij het Russische staatsdopingsysteem onthulde. In mei weigerde Rusland een visum voor Seppelt omdat hij gold als ongewenst persoon. Kanselier Merkel persoonlijk riep Rusland vervolgens op de onderzoeksjournalist toe te laten. Een dag later kreeg hij alsnog toestemming. Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung Seppelt zegt in een interview dat sportjournalisten moeten gaan inzien dat hun beroep zeer politiek is. Het verbaast hem dat Rusland het WK mag organiseren. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Het Duitse nationale elftal probeert ondertussen buiten politieke kwesties te blijven. Maar ook dat is een statement, vindt sportverslaggever Martin Schneider van de Süddeutsche Zeitung. Hij roept de spelers op 'Haltung zu zeigen' en te laten weten dat ze Poetins beleid afkeuren. Teammanager Oliver Bierhoff heeft eerder zelf gezegd dat het nationale elftal meer is dan alleen een voetbalteam, brengt Schneider in herinnering. De spelers hebben een verantwoordelijkheid om hun voorbeeldfunctie positief in te zetten, zei Bierhoff twee jaar geleden. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'WK voetbal':

Neues Deutschland

Neues Deutschland

In de tijd tussen twee WK's kan er veel veranderen in een land, constateert Carsten Brzeski. En de omgang met Mesut Özil is daar exemplarisch voor.


Lees meer

Het is voorbij

Het is voorbij

Econoom en voetballiefhebber Carsten Brzeski ziet opvallende parallellen tussen voetbal en politiek, tussen Merkel en Löw.


Lees meer

Verdriet en leedvermaak na Duitse WK-uitschakeling

Verdriet en leedvermaak na Duitse WK-uitschakeling

Voor het eerst is Duitsland, de regerend wereldkampioen, al in de groepsfase van een WK uitgeschakeld.


Lees meer

Factsheet: Duitsland en het WK voetbal

Factsheet: Duitsland en het WK voetbal

Duitsland, de regerend wereldkampioen, is woensdag in de groepsfase van het WK in Rusland uitgeschakeld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger