Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse industrie stuurt brandbrief aan Trump

Kort nieuws - 4 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In een brief aan de Amerikaanse regering heeft de Duitse industrie zich kritisch uitgelaten over de geplande aanscherping van de invoerrechten, onder meer op Duitse auto's. De branchevereniging van de Duitse industrie BDI en de Kamer van Koophandel DIHK wijzen de Amerikaanse regering erop dat Duitse bedrijven medeverantwoordelijk zijn voor de goede economie van de VS. 

Met name de Duitse autobedrijven hebben aandeel in de goede economische situatie van de VS, stellen de BDI en de DIHK in hun brandbrief. Hogere invoertarieven op buitenlandse auto's, waarmee de Amerikaanse regering de eigen economie wil beschermen, zal die economie juist schaden, schrijven ze. Ze wijzen erop dat een groot deel van de Duitse auto's in de VS wordt geproduceerd. 

In plaats van nieuwe barrières op te werpen, zou de Amerikaanse regering met de EU om tafel moeten om handelsbelemmeringen weg te nemen, staat in de brief.

Eind mei had president Donald Trump zijn minister van Handel Wilbur Ross opgedragen te onderzoeken of het hoge aantal geïmporteerde auto's de prestaties van de Amerikaanse auto-industrie bedreigt. Mocht de minister tot deze conclusie komen, kan Trump een tienvoudige van het huidige invoertarief invoeren. Lees meer bij de Süddeutsche Zeitung

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Op weg naar een verloren decennium

Op weg naar een verloren decennium

Na tien gouden jaren danst de Duitse economie in 2020 op de vulkaan, schrijft econoom Carsten Brzeski.

Lees meer

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger