Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse autofabrikanten optimistisch na gesprek met Trump

Kort nieuws - 5 december 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Topmannen van de Duitse autofabrikanten Volkswagen, BMW en Daimler hebben dinsdag in het Witte Huis een gesprek gehad met president Trump. De Amerikaanse president dreigt al een tijd met hoge invoerrechten op Europese -en daarmee vooral Duitse- voertuigen. De autofabrikanten hopen met forse investingen in hun ondernemingen in Amerika de importbelemmeringen af te wenden.

BMW kondigde een verhoging van zijn investeringen met 600 miljoen dollar aan. Ook Volkswagen en Daimler stelden een investeringprogramma voor. Volgens Daimler-topman Dieter Zetsche reageerde de Amerikaanse president positief, schrijft Zeit Online.

Het blijft onduidelijk of Trump afziet van verhoging van de invoerrechten. Hij laat momenteel onderzoeken of de import van auto's uit de EU de Amerikaanse economie schaadt. De autofabrikanten waren na het gesprek optimitisch gestemd. "We hebben een grote stap vooruit gezet", concludeerde VW-topman Herbert Diess. Lees meer bij Zeit Online 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger