Duitslandweb logo Duitslandweb

Buitenlands toerisme in Duitsland blijft groeien

Kort nieuws - 25 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal buitenlandse toeristen in Duitse vakantieregio's is in de eerste helft van 2018 opnieuw gestegen, blijkt uit cijfers van het Statistisches Bundesamt. 

In de periode van januari tot en met juni van dit jaar werden er in Duitsland 38,6 miljoen overnachtingen geboekt door buitenlandse gasten. Dit komt neer op een stijging van 4,5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017. 

De deelstaat Brandenburg heeft het meest geprofiteerd met een stijging van 13 procent, gevolgd door Saksen (+12 procent), Beieren en Mecklenburg-Voorpommern (beide +8 procent). 

Nederlanders vormen de grootste groep toeristen in Duitsland. Volgens Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam, komt dit door de nabijheid, de gastvrijheid en de prijs-kwaliteitverhouding van Duitsland. Lees meer in het bericht van de Deutsche Zentrale für Tourismus

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger