Duitslandweb logo Duitslandweb

Ophef over vereniging 'Juden in der AfD'

Kort nieuws - 26 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De AfD heeft aangekondigd op 7 oktober binnen haar partij de groep 'Juden in der AfD' op te richten, speciaal voor joodse leden. Dat leidt tot veel verontwaardiging, vooral bij joodse organisaties. 

Joodse organisaties noemen de aankondiging van de AfD een publiciteitsstunt van een partij "waarin antisemieten zich heel erg thuis voelen". De partij gebruikt joden "als vijgenblad voor bot AfD-racisme", luidt de kritiek. De organisaties waarschuwen ervoor dat "joden de AfD kunnen legitimeren". 

De groep, een vereniging binnen de partij, is erg klein en zou uit zo'n 20 leden bestaan, maar een van de betrokkenen noemt een ledental van 1400 mogelijk. Volgens Beatrix von Storch, lid van het AfD-partijbestuur, zorgt de groep ervoor dat "na de christenen nu ook de joden in de AfD een stem en een aanspreekpunt hebben". Bovendien laat de partij ermee zien, hoe serieus ze zich inzet voor "het behoud van onze joods-christelijke erfenis". Een van de oprichters van 'Juden in der AfD' benadrukt dat de groep zich moet bezighouden met de "islamitische jodenhaat".  Lees meer bij tagesspiegel.de en Deutsche Welle

Tags: AfD, Joden

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger