Duitslandweb logo Duitslandweb

AfD richt omstreden vereniging voor joden in de partij op

Kort nieuws - 8 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De AfD heeft zondag in Wiesbaden de vereniging 'Juden in der AfD' opgericht. Joodse organisaties protesteerden daartegen.

De vereniging moet een aanspreekpunt voor joden in de AfD worden en zich bezighouden met "islamitische jodenhaat", zeiden de oprichters eerder. Zondag benadrukten ze dat er binnen de AfD geen ruimte is voor antisemitisme. De vereniging zou zo'n 20 leden tellen. 

Joodse organisaties protesteerden zondag in Wiesbaden tegen de vereniging. "Jullie krijgen geen koosjer-stempel van ons", zei de voorzitter van de joodse studentenorganisatie JUSD. Meer dan 40 joodse organisaties hebben zich aangesloten bij een verklaring van de Centrale Joodse Raad in Duitsland, waarin staat dat de AfD "anti-democratisch, mensenverachtend en grotendeels rechts-radicaal" is, en "in geen geval de belangen van de joodse gemeenschap" vertegenwoordigt. Lees meer bij Welt.de en Spiegel Online

Tags: AfD, Joden

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger