Duitslandweb logo Duitslandweb

Consumentenorganisaties starten collectieve aanklacht tegen VW

Kort nieuws - 1 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse consumentenorganisaties zijn een collectieve procedure tegen Volkswagen begonnen. Het is voor het eerst in Duitsland dat er een zogenoemde Mustersammelklage of Musterfeststellungsklage wordt ingediend. 

De aanklacht die het Bundesverband der Verbraucherzentralen (VZBV) en de ADAC - de Duitse evenknie van de ANWB - aan de rechtbank in Braunschweig hebben gestuurd, telt 240 pagina's. De organisaties treden plaatsvervangend op voor de tienduizenden Duitse bezitters van dieselauto's, die zijn getroffen door het dieselschandaal. Volkswagen heeft hen bedrogen en moet daarvoor schadevergoedingen betalen, zeggen de organisaties. 

Volgens minister van Justitie Barley (SPD) kunnen meer dan twee miljoen consumenten profiteren van deze manier van procederen. De Musterfeststellungsklage is nieuw in Duitsland en sinds vandaag van kracht. Organisaties kunnen daarmee plaatsvervangend voor individuele slachtoffers tegen bedrijven procederen, zonder dat de consumenten een financieel risico dragen. Lees meer bij tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Op weg naar een verloren decennium

Op weg naar een verloren decennium

Na tien gouden jaren danst de Duitse economie in 2020 op de vulkaan, schrijft econoom Carsten Brzeski.

Lees meer

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger