Duitslandweb logo Duitslandweb

Ook Golf-diesels vervuilender dan beweerd

Kort nieuws - 21 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nog steeds komen nieuwe feiten aan het licht in het dieselschandaal. Uit een rechterlijke uitspraak blijkt volgens omroep SWR dat Volkswagen ook in de Golf 7 TDI (Euro 6) software heeft ingebouwd die zorgt dat de auto bij tests veel zuiniger rijdt dan op de weg. 

Een bezitter van zo'n Golf heeft via de rechter geprobeerd het aankoopbedrag terug te krijgen vanwege het bedrog. Een lagere rechtbank stelde de klant in het gelijk, maar Volkswagen vocht de uitspraak aan. De uitspraak in het hoger beroep is uitgesteld, mogelijk heeft Volkswagen toch betaald om een uitspraak te voorkomen, meldt SWR. Deze strategie heeft Volkswagen al vaker toegepast. Volgens SWR eisen meer dan 650 bezitters van een diesel met motortype EA288 hun geld terug. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger