Duitslandweb logo Duitslandweb

Europees Hof buigt zich over Duitse tolplannen

Kort nieuws - 11 december 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Europees Hof van Justitie behandelt vandaag de rechtszaak tegen de Duitse tolplannen. Nederland en Oostenrijk hebben bezwaar gemaakt tegen de maatregel die in 2019 moet ingaan, omdat het buitenlandse verkeer benadeeld zou worden door de belasting. 

Over de heffing voor gebruik van de Duitse Autobahn, de zogenaamde Pkw-Maut, wordt al jaren gediscussieerd. Duitsers gaan de tol ook betalen, maar bij hen wordt de belasting verrekend door een lagere motorrijtuigenbelasting. Volgens Oostenrijk en Nederland is dat een vorm van discriminatie. 

Dinsdag buigt een groep van 15 rechters zich over de zaak, normaal zijn dat er maar vijf. Het is een indicatie dat het Europees Hof het een moeilijke of belangrijke zaak vindt, schrijft Tagesschau. Vertegenwoordigers van Oostenrijk en Nederland mogen hun zegje doen. Pas over een paar maanden wordt de uitspraak verwacht. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger