Duitslandweb logo Duitslandweb

Oostenrijk en Nederland klagen tevergeefs tegen Duitse tol

Kort nieuws - 6 februari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Europees Hof van Justitie gaat de klacht van Oostenrijk en Nederland tegen de tolplannen van Duitsland hoogstwaarschijnlijk afwijzen. 

De advocaat-generaal van het Hof adviseert de rechters om de tolheffing toe te staan. Oostenrijk bepleitte dat de Duitse overheid buitenlandse automobilisten discrimineert omdat Duitsers voor de tolheffing worden gecompenseerd via de wegenbelasting. Nederland had zich bij de klacht van Oostenrijk aangesloten. De advocaat-generaal stelt dat het terecht is dat Duitsland alle gebruikers van de snelwegen wil laten meebetalen. Omdat Duitsers ook al meebetalen via de wegenbelasting zouden ze onevenredig zwaar belast worden als ze niet voor de tolheffing worden gecompenseerd. De rechters nemen het advies van de advocaat-generaal meestal over. De uitspraak wordt over enkele weken verwacht.

Over de heffing voor gebruik van de Duitse Autobahn, de zogenaamde Pkw-Maut, wordt al jaren gediscussieerd. Volgens minister van Verkeer Andreas Scheuer (CSU) zal de heffing voor 2021 worden ingevoerd. Lees meer bij Tagesschau en bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger