Duitslandweb logo Duitslandweb

Politie: AfD-Bondsdaglid niet met hout geslagen

Kort nieuws - 9 januari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

AfD-Bondsdaglid Frank Magnitz is maandagmiddag niet toegetakeld met een stuk hout maar neergeslagen en gevallen. Dat meldt de politie op basis van videobeelden. Wie er achter de aanval zit en wat het motief is, is nog onduidelijk.

Volgens de politie is op videobeelden van de aanval maandagmiddag in het centrum van Bremen alleen te zien dat Magnitz door drie mannen van achteren werd benaderd en door een van hen werd neergeslagen, waardoor hij viel. Daarna vluchtten de mannen. Van een balk of iets anders waarmee volgens de AfD zou zijn geslagen is op de videobeelden niets te zien, aldus de politie. Zij zoeken de daders voor zware mishandeling, niet voor poging tot doodslag. De politie ging dinsdag uit van een politiek gemotiveerde daad. Het kan ook een roofoverval zijn geweest, zegt Magnitz volgens Duitse media zelf vanuit zijn ziekenhuisbed, al lijkt hem dat niet zeer waarschijnlijk.

De AfD meldde dinsdag dat Magnitz door drie vermomde aanvallers met een stuk hout bewusteloos was geslagen. De aanval wekte veel ophef en verontwaardiging. AfD-voorzitters Gauland en Weidel noemden het dinsdag een "laffe moordaanslag". Weidel sprak op twitter van een "hetze tegen de AfD" waarvoor ook media en politici van de "oude partijen" verantwoordelijk zijn. Lees meer bij tagesschau.dewelt.de en FAZ.net

Uit cijfers van verschillende deelstaten blijkt dat de AfD van alle in de Bondsdag vertegenwoordigde partijen het meest onder aanvallen te lijden heeft, meldde de ARD-nieuwssite tagesschau dinsdag. Meestal gaat het om beschadegingen van gebouwen, maar ook om bedreigingen en aanvallen. In Saksen vond vorige week een explosie bij een AfD-kantoor plaats en in Nedersaksen en Berlijn werden afgelopen weekend een woonhuis van een AfD'er en een partijkantoor besmeurd. Lees meer bij tagesschau.de

Tags: Bremen, AfD, geweld

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Rechters: Euthanasiewet in strijd met grondwet

Rechters: Euthanasiewet in strijd met grondwet

Mensen hebben het recht zelf te bepalen wanneer ze sterven, heeft de hoogste Duitse rechtbank bepaald.

Lees meer

Vragen na terreuraanslag Hanau

Vragen na terreuraanslag Hanau

De aanslag in Hanau is de 3e extreem-rechtse terreurdaad in Duitsland in korte tijd. Wat is er aan de hand?

Lees meer

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Klimaatprotest, bezorgdheid over extreem-rechts, 30 Jahre Mauerfall: een terugblik op Duitsland in 2019.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger