Duitslandweb logo Duitslandweb

Justitie onderzoekt golf van dreigmails aan prominenten

Kort nieuws - 14 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Justitie in Duitsland onderzoekt wie - of welke groepering - verantwoordelijk is voor meer dan honderd dreigmails die in de laatste maanden zijn verstuurd aan politici, advocaten en prominenten. Ook zangeres Helene Fischer werd bedreigd volgens de Süddeutsche Zeitung.

De mails worden ondertekend met 'Nationalsozialistische Offensive', 'NSU 2.0' (een verwijzing naar de neonazi-terreurgroep NSU) of 'Wehrmacht'. Geen van de bedreigingen zijn tot nu toe ten uitvoer gebracht. Door de extreem gewelddadige taal in de mails neemt de politie ze wel serieus. Deze week moesten het station in Lübeck en een overheidsgebouw in Gelsenkirchen worden ontruimd door een bommelding. In januari werden om dezelfde reden al gerechtsgebouwen ontruimd in verschillende Duitse steden.

Ook bedreigingen aan het adres van een advocate in Frankfurt werden eind vorig jaar ondertekend door NSU 2.0. De politie had aanwijzingen dat die dreigmails afkomstig waren uit kringen binnen de politie. Meerdere agenten werden geschorst. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

In hun boek 'Zur rechten Zeit' analyseren Duitse historici de opkomst van nationalisme en rechts-radicalisme.

Lees meer

De Duitse patiënt

De Duitse patiënt

In Duitsland is een kwaaltje geen kwaaltje, maar een zorgwekkende last. Daar is het gezondheidssysteem ook naar, schrijft Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

De afvalscheiding

De afvalscheiding

Afvalscheiding is van groot Duits cultureel belang. Bij de vuilnisbak scheiden goede migranten zich van slechte, aldus Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger