Duitslandweb logo Duitslandweb

Justitie onderzoekt golf van dreigmails aan prominenten

Kort nieuws - 14 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Justitie in Duitsland onderzoekt wie - of welke groepering - verantwoordelijk is voor meer dan honderd dreigmails die in de laatste maanden zijn verstuurd aan politici, advocaten en prominenten. Ook zangeres Helene Fischer werd bedreigd volgens de Süddeutsche Zeitung.

De mails worden ondertekend met 'Nationalsozialistische Offensive', 'NSU 2.0' (een verwijzing naar de neonazi-terreurgroep NSU) of 'Wehrmacht'. Geen van de bedreigingen zijn tot nu toe ten uitvoer gebracht. Door de extreem gewelddadige taal in de mails neemt de politie ze wel serieus. Deze week moesten het station in Lübeck en een overheidsgebouw in Gelsenkirchen worden ontruimd door een bommelding. In januari werden om dezelfde reden al gerechtsgebouwen ontruimd in verschillende Duitse steden.

Ook bedreigingen aan het adres van een advocate in Frankfurt werden eind vorig jaar ondertekend door NSU 2.0. De politie had aanwijzingen dat die dreigmails afkomstig waren uit kringen binnen de politie. Meerdere agenten werden geschorst. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Klimaatprotest, bezorgdheid over extreem-rechts, 30 Jahre Mauerfall: een terugblik op Duitsland in 2019.

Lees meer

Een Duitse Babi Pangang

Een Duitse Babi Pangang

Vietnamees eten kun je wel rekenen tot het cultuurgoed van Berlijn, net zo goed als Currywurst, vindt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Met een lezing in Amsterdam wil de Duitse protestbeweging Nederlandse 'oma's' inspireren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger