Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland overweegt verplichte inenting tegen mazelen

Kort nieuws - 28 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering overweegt vaccinatie tegen mazelen te verplichten na recente uitbraken van de ziekte in Duitsland. In de deelstaat Nedersaksen zijn de laatste maanden opvallend veel besmettingen met de kinderziekte.

In Hildesheim moesten 80 scholieren twee weken thuisblijven omdat ze niet zijn ingeënt tegen mazelen. In deze gemeente in Nedersaksen waren tot vorige week 28 gevallen van mazelen gemeld. Een van de kinderen die thuis moest blijven, is ook daadwerkelijk ziek geworden. Ook in Hannover zitten zes basisschoolleerlingen thuis omdat hun school tijdelijk geen kinderen zonder vaccinatie toelaat.  

De sociaal-democratische SPD is voor een verplichte inenting en zegt daarover in gesprek te zijn met regeringspartner CDU/CSU. Minister voor Gezondheid Jens Spahn (CDU) heeft dinsdag gezegd dat hij een verplichte vaccinatie wil voor kinderen die naar een opvang of school gaan. In zijn partij de CDU zijn ook tegenstanders van verplichte vaccinatie. De Groenen willen ook geen verplichting, maar willen inzetten op betere voorlichting en begeleiding. Lees meer bij N-tv

De discussie over verplicht inenten wordt ook gevoerd in de deelstaatpolitiek in Nedersaksen. Lees meer bij NDR

In 2018 registreerde het Robert-Koch-Institut in Duitsland 543 gevallen van mazelen. In Nederland waren dat er 22 in het eerste halfjaar van 2018, volgens Nu.nl. West-Duitsland begon met vaccineren tegen mazelen in 1974, de DDR in 1970. Meer over mazelenvaccinatie bij het Robert-Koch-Institut

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger