Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland geeft Janssen-vaccin ook vrij voor mensen onder de 60

Kort nieuws - 10 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland wordt de priorisering van het Janssen-vaccin opgeheven. Daarmee kunnen ook mensen onder de 60 jaar zich voor inenting met dat vaccin melden. Dat maakte minister Spahn van Gezondheid vanmorgen bekend. Vorige week werd ook al het AstraZeneca-vaccin voor 60-minners vrijgegeven.

Het Janssen-vaccin - in Duitsland Johnson & Johnson genoemd - werd tot nu tot vooral bij 60-plussers ingezet, vanwege een mogelijk verhoogd risico op trombose bij 60-minners. Maar deze groep kan nu ook met het vaccin worden ingeënt na overleg met een arts, hebben minister van Gezondheid Spahn en zijn deelstaat-collega's afgesproken. Eerder is hetzelfde besloten met betrekking tot AstraZeneca. 

"Het vaccin van Johnson & Johnson is belangrijk om het tempo er bij de vaccinatie-campane erin te houden", aldus Spahn vanmorgen tijdens een persconferentie. De verwachting is dat eind mei, begin juni vrijwel iedereen van boven de 60 jaar in Duitsland is ingeënt. Vanaf eind juni worden grote leveringen van het Janssen-vaccin verwacht. Daarom wordt het vaccin ook aan jongere mensen aangeboden. Voordeel ervan is dat er maar een prik van nodig is. Lees meer bij RND en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger