Duitslandweb logo Duitslandweb

Bayer vermoedelijk bespioneerd door Chinese hackersgroep

Kort nieuws - 4 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse chemieconcern Bayer is enige tijd digitaal bespioneerd, waarschijnlijk door de Chinese hackersgroep 'Winnti'. Journalisten van de Duitse regionale omroepen BR en NDR ontdekten dat de malware (software die gebruikt wordt om computersystemen te verstoren) zeker tot eind maart in het netwerksysteem van Bayer was te vinden. 

'Winnti' staat bekend als een sterke hackersgroep met malware die moeilijk is te detecteren. De Duitse veiligheidsdiensten en IT-experts gaan ervan uit dat de groep optreedt in opdracht van de Chinese staat, al is dat volgens hen moeilijk te bewijzen. Volgens Bayer zijn bij de aanval bepaalde systemen geïnfecteerd, maar is er geen bewijs dat er gegevens verloren zijn gegaan of dat er informatie is omgeleid. In een verklaring zegt het concern niet te weten hoe lang de hackers actief zijn geweest. 

Volgens BR en NDR bevond de Winnti-malware zich sinds begin dit jaar ook in de systemen van drie andere Duitse bedrijven. Welke dat zijn is niet bekend. In 2016 werd ook de Duitse industriegigant ThyssenKrupp getroffen door de Winnti-hackers. Lees meer bij Tagesschau en BR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger