Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland laat Huawei meedoen bij 5G

Kort nieuws - 16 oktober 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Chinese telecomgigant Huawei wordt niet uitgesloten van de aanbestedingen voor het 5G-netwerk in Duitsland.

De Verenigde Staten en ook de Europese Commissie hebben onlangs gewaarschuwd voor het toelaten van Huawei bij de uitbouw van netwerken. Huawei is nauw gelieerd aan de Chinese overheid. De VS en de EU vrezen voor spionage voor de Chinese overheid. Volgens zakenkrant Handelsblatt was het het Kanzleramt, ofwel Merkel persoonlijk, die erop heeft aangedrongen Huawei toch toe te laten. Ze zou geen ruzie met China willen riskeren. Wel moet Huawei aan veilgheidsvoorwaarden voldoen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger